Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pestopaj och rostade grönsaker

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här långpannepajen med mycket grönsaker och pesto är perfekt om man blir många. Pajen är god kall därför passar den bra att skära i bitar och servera som tilltugg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Häll mjöl och salt i matberedarens skål. Tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa.
  3. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. eller använd fingertopparna och arbeta så snabbt som möjligt ihop till en deg.
  4. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen cirka 1 timme.
  5. Sätt ugnen på 200°. Tryck ut degen i en långpanna, ta lite deg i taget. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-12 minuter.
  6. Fyllningen: Ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan och krydda med salt och peppar.
  7. Rosta grönsakerna i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Rör om någon gång under tiden. Tag ut grönsakerna och häll över dem i ett durkslag så att all vätska rinner av. Låt grönsakerna svalna.
  8. Fördela grönsakerna i det förgräddade pajskalet och smula över osten. Vispa ihop ägg, mjölk och pesto. Häll äggstanningen över grönsakerna.
  9. Grädda pajen i mitten av ugnen tills den är genomgräddad och har vacker färg, cirka 40 minuiter.
  10. Låt pajen kallna, skär den i bitar och garnera med rostade cocktailtomater.
  11. Lycka till! smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.