Fettucinin blandas med rostad pumpa, fetaost och basilikapesto. En snabblagad pastarätt fylld med smak.
Instruktioner
- Gör peston genom att lägga basilika, pinjenötter, vitlök och 3 msk olivolja i en mixer eller matberedare. Mixa till en slät pesto, rör ner parmesanosten och ställ åt sidan.
- Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg pumpan i en ugnsfast form och ringla över resten av oljan. Ugnsstek pumpatärningarna 30 minuter, vänd då och då, tills gyllene. Ta ut pumpan ur ugnen och ställ åt sidan.
- Lägg pastan i det kokande vattnet och koka 8-10 minuter tills al dente. Låt pastan rinna av och lägg tillbaka i den varma pannan. Tillsätt pesto, pumpa och fetaost och vänd försiktigt. Servera genast.
Publicerat den
30 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar