Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pestopasta med pumpa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fettucinin blandas med rostad pumpa, fetaost och basilikapesto. En snabblagad pastarätt fylld med smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör peston genom att lägga basilika, pinjenötter, vitlök och 3 msk olivolja i en mixer eller matberedare. Mixa till en slät pesto, rör ner parmesanosten och ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg pumpan i en ugnsfast form och ringla över resten av oljan. Ugnsstek pumpatärningarna 30 minuter, vänd då och då, tills gyllene. Ta ut pumpan ur ugnen och ställ åt sidan.
  3. Lägg pastan i det kokande vattnet och koka 8-10 minuter tills al dente. Låt pastan rinna av och lägg tillbaka i den varma pannan. Tillsätt pesto, pumpa och fetaost och vänd försiktigt. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.