Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pestosnittar med valnötter

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

De här pestosnittar är helt underbart goda, men endast om de är dagsfärska. Att göra dem dagen innan är ingen hit. De fungerar ungefär likadant som scones dagen efter. Talar av egen erfarenhet. Om man kan frysa dem? Det har jag ingen aning om men testa vettja. Det ska jag göra nästa gång jag gör dem. Jag smakade på dem första gången när vi besökte Rute Stenugnsbageri på Gotland och då hade jag tydligen tur. Det är nämligen så att de inte finns hela tiden utan de gör en viss mängd och sedan är de slut. Allt bakas nämligen i stenugn hos dem och då gäller det att planera vad som kan bakas efter att ugnens temperatur falnar. Den värms upp med ved. Dessa pestosnittar går utmärkt att göra hemma. De bakas rätt så stora på stenugnsbageriet men gör de i lite lagom stolek om du ska ha dem som anti pasti. Receptet är taget ur boken Café Gotland. Går att köpa på färjan över till Gotland, för det gjorde vi.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i en bunke tillsammans med vattnet. Tillsätt olja och salt. Rör till sist i mjölet under omrörning och arbeta degen väl. Täck med bakduk och låt jäsa ca 1 timme.
  2. Blanda under tiden färskost med pesto.
  3. Kavla ut degen till en 25 cm bred platta, lite tjockare än en pizza. När degen inte "fjädrar tillbaka" mer, bred ut ganska rikligt av ost- och pestoblandningen över hela degen.
  4. Vik ihop degen med tre slag. Först uppifrån till mitten, sedan nedifrån till mitten. Vänd degrullen så att skarven kommer nedåt. Pensla degen med olivolja.
  5. Strö över grovhackade valnötter och riven parmesanost.
  6. Flytta över snittarna på bakplåt och jäs under handduk 20-30 minuter. Ugn: 210 grader C. Grädda i ca 12-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.