Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Peters favoritfilé

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Jättegod kötträtt med nästan allt i ett. Gott med pressad potatis till. Hittade receptet i tidningen Norra Västerbotten för många år sen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll kall grönsaksbuljong i en traktörpanna. Vispa i mjölet. Tillsätt salt, soja, senap och dragon. Låt blandningen koka upp och sjuda till sås några min. under omrörning.
  2. Skär tomaterna i små bitar och ta bort kärnorna. Rör ner tomater, smålök och creme fraiche i såsen och låt den stå vid sidan av spisen.
  3. Skär filén i 2 cm tjocka skivor. Bryn dem i stekpanna så att de får vacker brun färg.(Behöver inte bli genomstekta). Salta och peppra. Lägg ner skivorna i såsen.
  4. Låt sås och kött puttra försiktigt i 10 min.
  5. Stek under tiden den hackade löken svagt gulbrun och låt den vänta på ett fat. Stek också svampen i samma stekpanna.
  6. Strö lök, svamp och rosépeppar över filérätten och servera med kokt eller pressad potatis eller ris till.
  7. Gott till är också kokta sockerärtor, isbergssallad och små cocktailtomater.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.