Jättegod kötträtt med nästan allt i ett. Gott med pressad potatis till. Hittade receptet i tidningen Norra Västerbotten för många år sen.
Instruktioner
- Häll kall grönsaksbuljong i en traktörpanna. Vispa i mjölet. Tillsätt salt, soja, senap och dragon. Låt blandningen koka upp och sjuda till sås några min. under omrörning.
- Skär tomaterna i små bitar och ta bort kärnorna. Rör ner tomater, smålök och creme fraiche i såsen och låt den stå vid sidan av spisen.
- Skär filén i 2 cm tjocka skivor. Bryn dem i stekpanna så att de får vacker brun färg.(Behöver inte bli genomstekta). Salta och peppra. Lägg ner skivorna i såsen.
- Låt sås och kött puttra försiktigt i 10 min.
- Stek under tiden den hackade löken svagt gulbrun och låt den vänta på ett fat. Stek också svampen i samma stekpanna.
- Strö lök, svamp och rosépeppar över filérätten och servera med kokt eller pressad potatis eller ris till.
- Gott till är också kokta sockerärtor, isbergssallad och små cocktailtomater.
Publicerat den
5 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar