- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Matigt och enkelt. Lätt att variera (köttfärssås har nog de flesta varierat i oändlighet... :-) och schysst att bjuda på buffé eller som middag lite när som helst.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader.
Hacka ihop smör, mjöl och havregryn till en massa och arbeta in vattnet. Lägg i plastfolie i kylen ett tag.
- Finhacka löken och mjuka upp hacket i en stekpanna försiktigt. Ta upp löken och lägg åt sidan och fräs köttfärsen i samma panna (fast på hög temperatur). När färsen fått färg, krydda den och häll på vätskan (om du har rödvin, så är det inte dumt, annars funkar det med vatten). Ta gärna med lite köttfond eller en halv buljongtärning.
- Tryck ut pajdegen i din pajform och nagga den. Förgrädda skalet i 15 minuter.
- Lägg tillbaka lök i pannan och tärna också zucchinin så den får koka med. Koka ur det mesta av vätskan och ha sen i de krossade tomaterna och tomatpurén. Låt det koka ihop i ca 10 minuter.
Dumpa all köttfärssåsen i pajskalet, strö den rivna osten ovanpå och kör in den i ugnen igen i ca 20 minuter.
- Servera med en fräsch sallad.
Publicerat den
3 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde den igår kväll och pajen var omtyckt av mina gäster då det inte blev mycket kvar. Hade dock läst lite fel på mängden köttfärs så jag hade i lite broccoli... gick hur fint som helst. Smaken på köttfärsröran var mycket god, ska prova dem på pizza någon dag.
Mums!!! Jag gjorde den idag till middag och hela familjen älskade den. Kommer absolut att göra den igen. Tack för det supersmarriga receptet!!!
Jättegod fyllning, men pajdegen blev sådär tyckte jag. Betyg: 3,5
Tusen tack för en god paj... Denna kommer vi göra flera gånger. Vårat betyg blir en stark fyra
En jättegod paj som var uppskattad av hela familjen, den kommer vi att göra igen. Tack för receptet!