- Serverar: 10 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Underbart goda till kaffet eller som små tilltugg.
Instruktioner
- Häll alla ingredienser utom vetemjölet i en kastrull.
Låt allt kokas ihop. Ta kastrullen från plattan.
Häll i vetemjölet. Vispa väl tills degen släpper. Den ska vara "blank".
- Låt degen stå en stund tills den är ljummen.
Vispa i ett ägg i taget.
Klicka ut på en plåt med bakplåts papper. Det blir ca 10 st.
- Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter i 200 grader.
- Obs! Öppna inte luckan förrän du är säker på att dom är klara.
Tips! Sätt gärna en trä slev mellan ugns luckan, så dom kan stå och torka till sig av eftervärmen.
- När dom har kallnat så klipp ett litet jack och fyll dom med färska bär och vispad grädde.
- Det går också bra att göra dom mindre och fylla med räk röra eller vad man vill. Då blir det som små tilltugg.
Publicerat den
26 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar