Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Petit-chou

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Underbart goda till kaffet eller som små tilltugg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll alla ingredienser utom vetemjölet i en kastrull. Låt allt kokas ihop. Ta kastrullen från plattan. Häll i vetemjölet. Vispa väl tills degen släpper. Den ska vara "blank".
  2. Låt degen stå en stund tills den är ljummen. Vispa i ett ägg i taget. Klicka ut på en plåt med bakplåts papper. Det blir ca 10 st.
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter i 200 grader.
  4. Obs! Öppna inte luckan förrän du är säker på att dom är klara. Tips! Sätt gärna en trä slev mellan ugns luckan, så dom kan stå och torka till sig av eftervärmen.
  5. När dom har kallnat så klipp ett litet jack och fyll dom med färska bär och vispad grädde.
  6. Det går också bra att göra dom mindre och fylla med räk röra eller vad man vill. Då blir det som små tilltugg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.