Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Petit-Chouer med choklad

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

En underbar dessert för de som älskar sötsaker. De små bakelserna passar även utmärkt som tillbehör till kaffet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölk, matfett, salt och socker i en kastrull och låt det koka upp. Tillsätt allt mjöl och blanda med en träslev tills en deg bildas som lossnar från kastrullens kant. Ta kastrullen från värmen och låt degen svalna en liten stund.
  2. Blanda ner ett ägg. Blanda sedan ner ett ägg till. Degen ska vara smidig och glänsande. Om den ännu inte fått denna konsistens så blanda ner ytterligare ett ägg.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj plåten med matfett eller lägg på ett bakplåtspapper. Spritsa ut 18 valnötsstora bullar på plåten. Ställ in i ugnen och baka 15-20 minuter. Ta ut plåten och låt svalna.
  4. Blanda ut potatismjöl och socker i 2 msk mjölk. Värm upp resten av mjölken, blanda ner chokladen och låt den smälta. Rör ner mjölken med potatismjöl och socker i chokladmjölken och låt koka upp under omrörning. Låt svalna. Gör iordning för serveringen. Vispa grädden hårt och blanda med vaniljyoughurten. Skär av toppen på petit-chouerna. Spritsa på fyllningen. Häll över chokladsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.