Klassiska franska petit-chouer på nytt sätt, bakade med kakao och fyllda med mjölkchokladkräm. Något extra för chokladälskaren.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Häll 2½ dl vatten i en gryta och lägg i smör och lite salt. Hetta upp på medelvärme tills smöret har smält. Tillsätt mjöl och kakao och sjud på svag värme under omrörning 2-4 minuter tills degen lätt släpper från kanten. Ta av från värmen och låt svalna 5 minuter. Vispa ner äggen ett i taget med hjälp av elvisp med degkrokar. Blanda väl mellan varje ägg.
- Fördela 16 matskedsstora klickar på en plåt. Grädda i ugnen 30 minuter. Ta ut dem och lägg dem på ett galler och låt svalna helt.
- Hetta upp grädde i en gryta. Lägg i chokladen och smält under omrörning. Blanda mejsena med 2 msk vatten i en liten skål och vispa ner chokladen. Vispa tills krämen tjocknar. Låt den svalna.
- Skär av topparna på petit-chourerna. Fyll varje med drygt 1 msk chokladkräm. Sikta över florsocker och servera med hallon.
Publicerat den
8 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar