Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Petit-chouer med chokladkräm

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Klassiska franska petit-chouer på nytt sätt, bakade med kakao och fyllda med mjölkchokladkräm. Något extra för chokladälskaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll 2½ dl vatten i en gryta och lägg i smör och lite salt. Hetta upp på medelvärme tills smöret har smält. Tillsätt mjöl och kakao och sjud på svag värme under omrörning 2-4 minuter tills degen lätt släpper från kanten. Ta av från värmen och låt svalna 5 minuter. Vispa ner äggen ett i taget med hjälp av elvisp med degkrokar. Blanda väl mellan varje ägg.
  3. Fördela 16 matskedsstora klickar på en plåt. Grädda i ugnen 30 minuter. Ta ut dem och lägg dem på ett galler och låt svalna helt.
  4. Hetta upp grädde i en gryta. Lägg i chokladen och smält under omrörning. Blanda mejsena med 2 msk vatten i en liten skål och vispa ner chokladen. Vispa tills krämen tjocknar. Låt den svalna.
  5. Skär av topparna på petit-chourerna. Fyll varje med drygt 1 msk chokladkräm. Sikta över florsocker och servera med hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.