Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Petit-chouer med nötkrokantgrädde och espressosås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Inget går upp mot dessa frasiga petit-couser fyllda med nötkrokantgrädde och indränkta i läcker espressosås med vit choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör espressosåsen genom att försiktigt värma vit choklad, grädde, espresso och kaffelikör i en kastrull under omrörning. Konsistensen ska vara slät och krämig. Häll upp såsen i en skål och låt den svalna. Täck sedan med lock och kyl såsen i 2-3 timmar så att den tjocknar.
  2. Gör nåtkrokantgrädden genom att försiktigt hetta upp sockret i en torr stekpanna under omrörning i ca 5 minuter tills det har smält och är guldgult. Tillsätt nötterna och fortsätt röra i ca 1 minut. Stjälp upp krokanten på ett bakplåtspapper och låt den svalna.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Sikta mjölet på ett bakplåtspapper och ställ det åt sidan. Värm mjölk, smör och knappt 1 dl vatten i en kastrull och låt koka i 1 minut. Ta kastrullen från spisen, tillsätt mjölet och rör till slät konsistens. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och rör om i 1 minut, ta sedan bort kastrullen igen. Vispa ner äggen ett i taget och rör till en jämn smet.
  5. Klicka ut smeten glest på bakplåtar med bakplåtspapper så att du får tolv petit-chouer. Grädda i ca 20 minuter tills de är pösiga och frasiga. lägg upp dem på bakgaller och gör en skåra i dem för att släppa ut ångan. Låt svalna.
  6. Mal nötkrokanten till pulver i matberedare. Vispa grädden och tillsätt den malda krokanten. Använd en sked eller spritspåse och fyll petit-chouerna med nötkrokantgrädde. Ringla över espressosåsen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.