Frys in de petit-chouer som du inte använder. Tinar snabbt och bara att fylla med grädde, mousse eller glass och du har en delikat dessert eller bakelse till kaffet.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader.
- Värm mjölk, salt, socker och smör i en kastrull.
Rör bestämt ner mjölet och rör kraftigt över medelvärme tills en smidig degboll skapats.
- Tag av från värmen och låt svalna något. Rör ner äggen i omgångar till en slät smet.
Spritsa eller klicka ut ca 2 msk smet per bakelse på ett bakplåtspapper. Sätt in plåten i ugnen.
- När bakverken rest sig och börjat få färg kan man öppna försiktigt på ugnsluckan och släppa ut ånga.
Grädda sedan ytterligare 15-20 minuter. Låt svalna på galler.
- Riv mandelmassan grovt. Blanda den med grädden. Vispa grädden fluffig. Skär av ett litet lock på petit-chouerna- Fördela grädden på underdelarna och dekorera med bär. Sätt tillbaka locket över bären och pudra med lite florsocker.
Publicerat den
23 augusti 2013
Liknande recept
Skriv kommentar