Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Petit-chouer med vit chokladmousse och Nutella

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Små fluffiga bakelser som är lätta som dun med en underbart god fyllning av vit chokladmousse och Nutella.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka upp vatten och smör i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och blanda i mjöl och socker. Rör ihop allt ordentligt till en degklump. Tillsätt äggen, ett i taget under kraftig omrörning.
  3. Sleva ner smeten i en spritspåse med en tyll. Spritsa ut 15-20 kakor på en plåt klädd med bakplåtspapper. Det går också bra att klicka ut kakor med en sked.
  4. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i 20-30 minuter. Petit-chouerna ska bli höga och gyllenbruna när de är färdiggräddade. Öppna inte ugnsluckan innan de är klara för då sjunker de samman. Låt kakorna svalna på ett galler.
  5. Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt chokladen samt äggulan och blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.
  6. Skär upp ett lock på petit-chouerna med en vass kniv. Bred ett tjockt lager med Nutella på bottnen, spritsa över chokladmousse och toppa med en mandarinklyfta. Pudra florsocker på locket med en sil.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.