Små fluffiga bakelser som är lätta som dun med en underbart god fyllning av vit chokladmousse och Nutella.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka upp vatten och smör i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och blanda i mjöl och socker. Rör ihop allt ordentligt till en degklump. Tillsätt äggen, ett i taget under kraftig omrörning.
- Sleva ner smeten i en spritspåse med en tyll. Spritsa ut 15-20 kakor på en plåt klädd med bakplåtspapper. Det går också bra att klicka ut kakor med en sked.
- Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i 20-30 minuter. Petit-chouerna ska bli höga och gyllenbruna när de är färdiggräddade. Öppna inte ugnsluckan innan de är klara för då sjunker de samman. Låt kakorna svalna på ett galler.
- Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt chokladen samt äggulan och blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.
- Skär upp ett lock på petit-chouerna med en vass kniv. Bred ett tjockt lager med Nutella på bottnen, spritsa över chokladmousse och toppa med en mandarinklyfta.
Pudra florsocker på locket med en sil.
Publicerat den
7 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar