Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Passar som förrätt, på buffé eller i stället för smörgåstårta.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vatten, smör och mjölk i en kastrull. Koka upp och ta av från värmen. Häll i allt mjöl och vispa kraftigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt mellan varje. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Grädda 20 min mitt i ugnen. Låt kallna. Skala räkorna till fyllningen och skär laxen i små tärningar. Vispa grädden fast och blanda med cremè fraichen. Tillsätt räkor, lax, dill, gräslök, svartpeppar och om så önskas pepparrot. Bred fyllningen över den kalla bottnen och rulla ihop med hjälp av bakplåtspapperet. Skäres i skivor och serveras med salladen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • aksund 6 april 2008

    Så god!!! En verklig favorit hemma hos oss, älskad av stora som små.

  • Ann1Ksen 17 maj 2011

    Kan man göra den klar dagen före och bara skära upp den till serveringen? Mvh, Annette

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.