Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Petits choux-bakelser med grädde och bär

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Av ljuvligt len deg gör vi generösa petits choux-bakelser. Fyll dem med frisk apelsingrädde och fräscha bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet tillsammans med matfettet. Tillsätt mjölet och rör om med en trägaffel. Koka massan under kraftig omrörning tills den släpper kastrullens botten och kanter.
  2. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna.
  3. Tillsätt de två första äggen, ett i taget, under fortsatt kraftig omrörning. Vispa upp det tredje ägget och rör ner det, lite i taget, tills degen är lagom fast.
  4. Klicka eller spritsa ut degen på bakplåtspapper till runda eller avlånga bakelser.
  5. Grädda mitt i 225° varm ugn ca 20 minuter, sänk sedan värmen till 200° och grädda i ytterligare 10 minuter. Observera att ugnsluckan får inte öppnas förrän efter drygt 10 minuter.
  6. Bakelserna är mycket känsliga för drag.
  7. Vispa grädden till skum. Rör ner juice och mandelmassa. Skär av ett lock på bakelserna och spritsa eller klicka i grädden. Toppa med frukt eller bär. Lägg på locket.
  8. Rör samman vaniljkrämen med vispad grädde. Skär av ett lock. Spritsa eller klicka i krämen.
  9. Smält chokladen i vattenbad och pensla locken. Låt chokladen stelna innan locken läggs på bakelserna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.