Goda bakelser att göra i juletider som innehåller Dansukker råsocker flor!
Instruktioner
- Koka upp vattnet och matfettet i en kastrull.
Blanda i mjölet och rör tills det släpper kastrullens kanter. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt äggen, ett i sänder, och vispa kraftigt, helst med elvisp. Det är viktigt att vispa in mycket luft så att kakorna höjer sig vid gräddningen.
- Klicka eller spritsa ut runda toppar på plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i cirka 175-200 g i 25 minuter.
OBS! Öppna inte ugnsluckan. Tag ut kakorna och stick ett hål i sidan med en gaffel och sätt in kakorna i ugnen igen i ett par minuter så torkar de även på insidan.
- Vispa grädden och florsockret till fast skum.
Blanda i kesella och vaniljsocker. Rör i lingonen.
- Klipp upp kakorna i ena sidan och fördela fyllningen i kakorna. Dofta över florsocker vid serveringen.
Publicerat den
15 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar