Mycket enkelt, lättare att göra än sitt rykte.
Instruktioner
- Koka upp smöret med vattnet.
Ta kastrullen från plattan och rör ner mjölet.
Fortsätt värma under kraftig omrörning tills smeten släpper kastrullen och är sammanhängande klump.
- Ta kastrullen från värmen och rör ner ett ägg i taget tills det blir en smidig seg smet.
- Klicka ut små toppar med hjälp av 2 skedar på ett bakplåtspapper.
Grädda i mitten på ugnen i ca 20 minuter.
De ska vara lätta och gyllengula.
- Öppna INTE luckan under gräddning.
Låt kakorna kallna. klipp av ett lock och fyll dem med önsad fyllning.
- Tips på fyllning:
1: Hackade räkor, dill och créme fraiche. smaksätt med salt och peppar och ev. curry.
- 2: Strimlad rökt lax, créme fraiche och riven pepparrot.
- 3: Vaniljkräm och bär.
- 4: Vispad grädde och sylt.
Publicerat den
11 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar