Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Petits-chouxer med ost- och pistaschröra

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Petits-chouxerna går bra att frysa och kan därför tillagas i god tid. I så fall: tina dem i ugnen i 175 grader ca 3-5 minuter strax innan de ska fyllas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i taget och rör kraftigt med en trägaffel tills smeten släpper från botten och kanter.
  2. Ta kastrullen från värmen och rör ner äggen, ett i taget. Rör kraftigt ca 4-5 minuter mellan varje ägg till en luftig smet. Klicka eller spritsa ut smeten till ungefär en valnöts storlek på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter tills de fått fin färg. Låt kallna på galler.
  3. Skär eller klipp försiktigt av ett lock på petit-chouxerna. Rör ihop fyllningen och smaksätt ev med salt och svartpeppar. Lägg en klick i varje petit-choux och sätt hatten käckt på svaj.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sork 19 september 2010

    Jättegott och ett väldigt enkelt recept på petit choux. Frös in hälften och serverade vid ett senare tillfälle med banankräm och mandelgrädde. Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.