Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Petras bakade potatis med skink och oströra

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Mycket god och enkel rätt när det kommer gäster eller varför inte unna sig själv tite gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsbakad potatis: Sätt ugnen på 200-225 grader. Kryssa med en kniv alla potatisarna uppe på. Lägg in dem i ugnsfolie. Sätt in dem i ugnen tills de är mjuka och färdigbakade.
  2. Fyllningen till potatisen: Blanda alla ingredienserna till fyllningen, rör om några gånger så allt blandar sig väl. Låt stå och dra. (Man kan med fördel göra detta kvällen innan så går det fortare).
  3. Vitlök och persiljesmör: Blanda alla ingredienserna och rör om allt väl. Sätt in det i kylskåpet tills serveringen. Ta fram smöret ca 20 minuter innan serveringen.
  4. Servera potatisen nybakad. Öppna upp potatisen. Fyll på med skinkfyllningen i hålet och lägg till sist en liten klick smörblandning överst.
  5. Servera en god grönsallad till rätten. Drick gärna ett glas vitt vin eller öl till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.