- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Mycket god och enkel rätt när det kommer gäster eller varför inte unna sig själv tite gott.
Instruktioner
- Ugnsbakad potatis:
Sätt ugnen på 200-225 grader.
Kryssa med en kniv alla potatisarna uppe på.
Lägg in dem i ugnsfolie.
Sätt in dem i ugnen tills de är mjuka och färdigbakade.
- Fyllningen till potatisen:
Blanda alla ingredienserna till fyllningen, rör om några gånger så allt blandar sig väl.
Låt stå och dra. (Man kan med fördel göra detta kvällen innan så går det fortare).
- Vitlök och persiljesmör:
Blanda alla ingredienserna och rör om allt väl. Sätt in det i kylskåpet tills serveringen. Ta fram smöret ca 20 minuter innan serveringen.
- Servera potatisen nybakad.
Öppna upp potatisen. Fyll på med skinkfyllningen i hålet och lägg till sist en liten klick smörblandning överst.
- Servera en god grönsallad till rätten.
Drick gärna ett glas vitt vin eller öl till.
Publicerat den
11 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar