Först halvgräddas formarna med en smet som sjunker ihop och bildar ett gott, segt skal för fyllningen till dessa sötfriska dessertkakor. Jag bakar likadana chokladmuffins - det var jag som skickade in receptet på dem till Dagens Muffin för allra första gången, kan jag nämna som kuriosa! Men citronfyllningen är jag på intet sätt ansvarig för.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Ger citronformarna 5 stjärnor. Jättegoda. Men komplettera gärna receptet med ugnsvärme.
Jättegoda, men jag tyckte att citronfyllningen var lite för sur för mig och tog mer socker totalt ca 5 msk. Perfekta att ha istället för tårta till min födelsedag (jag har aldrig gillat tårta). Kommer att testa med apelsin i fyllningen och även koncentrerad jordgubbssaft. Jag hade ugnen på ca 180°C.
Fina tips, Scooby-Doo! Jag har tappat bort originalreceptet och kommer inte ihåg vilken ugnsvärme de gräddades i för det var så länge sedan jag gjorde dem ... vilken värme hade du? Bella (Wombat04)
Jag satte ugnen mitt emellan 175° och 200°C. Hela familjen tyckte mycket om dem. Tack för ett jättegott recept.