Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Petronellas citronformar

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 18-20 portioner
Skriv ut

Först halvgräddas formarna med en smet som sjunker ihop och bildar ett gott, segt skal för fyllningen till dessa sötfriska dessertkakor. Jag bakar likadana chokladmuffins - det var jag som skickade in receptet på dem till Dagens Muffin för allra första gången, kan jag nämna som kuriosa! Men citronfyllningen är jag på intet sätt ansvarig för.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ ut 20 kakformar på en plåt.
  2. Vispa ägg och socker luftigt ett par minuter med elvisp. Smält smöret. Rör ned vaniljsocker, salt och mjöl. Tillsätt det smälta smöret och fördela smeten i formarna med hjälp av två skedar. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter så att de blir halvgräddade och smeten sjunker ihop när plåten tas ur ugnen.
  3. Smält smöret till fyllningen i en kastrull. Rör ned socker, mjöl, grädde, skal och saft av citron och låt koka upp under omrörning. Låt fyllningen kallna och fördela den i formarna. Kyl och servera.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • poastrid 19 december 2009

    Ger citronformarna 5 stjärnor. Jättegoda. Men komplettera gärna receptet med ugnsvärme.

  • DoctorWho 5 november 2012

    Jättegoda, men jag tyckte att citronfyllningen var lite för sur för mig och tog mer socker totalt ca 5 msk. Perfekta att ha istället för tårta till min födelsedag (jag har aldrig gillat tårta). Kommer att testa med apelsin i fyllningen och även koncentrerad jordgubbssaft. Jag hade ugnen på ca 180°C.

  • Wombat04 5 november 2012

    Fina tips, Scooby-Doo! Jag har tappat bort originalreceptet och kommer inte ihåg vilken ugnsvärme de gräddades i för det var så länge sedan jag gjorde dem ... vilken värme hade du? Bella (Wombat04)

  • DoctorWho 7 november 2012

    Jag satte ugnen mitt emellan 175° och 200°C. Hela familjen tyckte mycket om dem. Tack för ett jättegott recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.