Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Phaal Curry

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En riktigt stark curry som får dig att svettas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Skala och hacka vitlök och ingefära grovt kör sedan detta i en mixer till en fin pasta, tillsätt ett par droppar vatten för att få den slät. Hacka den gula löken fint fortsätt sedan med att dela på de färska chili frukterna och kärna ur dem. Hacka över dom lite grovt och mixa även detta till en pasta. Blanda alla torra kryddor i en liten skål med lite vatten så att detta också blir en pasta.
  2. Hetta upp ett par msk olja i en wok eller panna och häll i lök och ingefärspastan och låt gå på medelhög värme i ca 5 minuter. Tillsätt sedan kryddpastan och koka i 5 minuter till. NU är det dags att tillsätta chili pastan och de krossade tomaterna, ketchup och tomatpure låta detta koka i hop under 10 min. Under tiden så skall köttet brynas i en gryta som tål ungsvärme tillsamans med buljong tärningen, häll sedan över allt till köttet och ställ i ugnen i mellan 45-60 minuter. Blanda ner den färska koriandern i slutet.
  3. Servera med ris och nanbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.