Härlig somrig tårta med ett innehåll av krispig daim och läckra jordgubbar ovanpå! Jag säger bara mums!
Instruktioner
- Smörj en löstagbar form med matfett.
Krossa degestivekexen med det smälta smöret och tryck ut massan till en botten i formen.
- Till denna tårta behövs tre bunkar.
Vispa i bunke 1 vispgrädde och vaniljsocker.
- Vispa i bunke 2 äggulor och strösocker pösigt. Tillsätt florsockret och rör ytterligare. Blanda tillsist i philadelphiaosten.
- Vispa i bunke 3 äggvitorna och strösockret till hårt skum.
Rör samman bunke 1 och bunke 3 i bunke 2.
- Hacka daimen (ett tips är att daimen får ligga i frysen en stund före).
Rör ner daimen i smeten.
Låt stå i frysen i minst åtta timmar.
- Innan servering:
Ansa och skölj jordgubbarna. Skär varje bär i fyra bitar. Lägg ovanpå tårtan. Lossa kanten och låt stå i i rumstemperatur i ca tio min innan servering.
NJUT!!
Publicerat den
21 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna kaka låter verkligen mumsig
jaa det gör den ett tips är att lägga daimen i en plastpåse och sedan slå men en kastrull elr hammare ju mer du hammar desto mindre bitar plir de
Ååå vad gott det låter! ska genast testa!
Har haft kalas idag, dotter fyller år. Bakade din goda tårta, den gjorde verkligen succè!! Sonen har redan beställt en likadan till sin födelsedag i maj :).
Har gjort cheesecake många gånger men den här med Dajm är den godaste jag smakat !! Jättegott med jordgubbar till som på bilden.
måste prova
Enkel att göra och den uppskattadesm av gästerna.
Den var verkligen JÄTTE GOD. Den kommer vi att göra många gånger. En ny cheesekake favorit här hemma. Tackar
den verkar JÄTTE GOD ska testa denna helgen !!! mums ser fram mot det ha ha Kram lafleur
Väldigt god och uppskattad av gästerna, men lite väl söt tyckte jag.
Din tårta ser riktigt läcker ut, ska baka den nästa gång nån fyller, blir först den 18 december när min systerson fyller år :)
Jag har detta recept sen förr och det är verkligen supergott.
Mitt tips om man ska ha hackad dajm är att inte öppna förpackningen och istället kavla sönder den, gärna med marmorkavel om man har.
Jag har hunnit göra denna flera gånger för den var såååå god!!!
Hej! Har en fråga angånde tårtan din? Ska den stå i frysen i åtta timmar innan severingen? Den ska provas idag :) Glad Påsk! / Nella
Denna tårta är nog ett av det godaste jag stoppat in i munnen! Tusen tack för att du delat med dig av detta recept!
Den godaste tårta jag gjort hittills, enkel att göra och underbart god!
Gjorde den här tårtan till min födelsedag för ett par dagar sen, den var otroligt god! Dessutom mycket uppskattad av gästerna, till och med de som vanligtvis inte är förtjusta i desserter. Ett tips är att inte vänta för länge innan man serverar tårtan efter at tman tagit den ur frysen, annars blir den svår att skära upp ordentligt.
Favorit efterrätt. Alla gillar den ,både vuxna och barn. Så gott med hallon till , när det inte är jordgubbssäsong.
Fantastiskt god!!!
Älska tårtan.....har redan bakat den 6 gånger i 2 månader......mumsigt gott!!!!
SÅÅÅ GOOOD!!! enkel att göra, och VÄLDIGT uppskattad av alla!! Tack för ett bra recept!!
Supergott, mycket uppskattat av gästerna!