Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Philadelfiatårta med daim

(23 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Härlig somrig tårta med ett innehåll av krispig daim och läckra jordgubbar ovanpå! Jag säger bara mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en löstagbar form med matfett. Krossa degestivekexen med det smälta smöret och tryck ut massan till en botten i formen.
  2. Till denna tårta behövs tre bunkar. Vispa i bunke 1 vispgrädde och vaniljsocker.
  3. Vispa i bunke 2 äggulor och strösocker pösigt. Tillsätt florsockret och rör ytterligare. Blanda tillsist i philadelphiaosten.
  4. Vispa i bunke 3 äggvitorna och strösockret till hårt skum. Rör samman bunke 1 och bunke 3 i bunke 2.
  5. Hacka daimen (ett tips är att daimen får ligga i frysen en stund före). Rör ner daimen i smeten. Låt stå i frysen i minst åtta timmar.
  6. Innan servering: Ansa och skölj jordgubbarna. Skär varje bär i fyra bitar. Lägg ovanpå tårtan. Lossa kanten och låt stå i i rumstemperatur i ca tio min innan servering. NJUT!!

Liknande recept

Kommentarer (23)

  • majlin 27 juni 2008

    Denna kaka låter verkligen mumsig

  • alda96 27 juni 2008

    jaa det gör den ett tips är att lägga daimen i en plastpåse och sedan slå men en kastrull elr hammare ju mer du hammar desto mindre bitar plir de

  • ab22ic 2 juli 2008

    Ååå vad gott det låter! ska genast testa!

  • nannes 3 juli 2008

    Har haft kalas idag, dotter fyller år. Bakade din goda tårta, den gjorde verkligen succè!! Sonen har redan beställt en likadan till sin födelsedag i maj :).

  • jaderqvist 8 juli 2008

    Har gjort cheesecake många gånger men den här med Dajm är den godaste jag smakat !! Jättegott med jordgubbar till som på bilden.

  • pureee 15 juli 2008

    måste prova

  • Angel-61 3 augusti 2008

    Enkel att göra och den uppskattadesm av gästerna.

  • Matoria 13 augusti 2008

    Den var verkligen JÄTTE GOD. Den kommer vi att göra många gånger. En ny cheesekake favorit här hemma. Tackar

  • lafleur68 24 juni 2009

    den verkar JÄTTE GOD ska testa denna helgen !!! mums ser fram mot det ha ha Kram lafleur

  • sandra_b84 28 juli 2009

    Väldigt god och uppskattad av gästerna, men lite väl söt tyckte jag.

  • Siga 15 oktober 2009

    Din tårta ser riktigt läcker ut, ska baka den nästa gång nån fyller, blir först den 18 december när min systerson fyller år :)

  • mpers 16 november 2009

    Jag har detta recept sen förr och det är verkligen supergott.

  • bettan63 11 februari 2010

    Mitt tips om man ska ha hackad dajm är att inte öppna förpackningen och istället kavla sönder den, gärna med marmorkavel om man har.

  • gromitgirl 16 februari 2010

    Jag har hunnit göra denna flera gånger för den var såååå god!!!

  • NellaM 4 april 2010

    Hej! Har en fråga angånde tårtan din? Ska den stå i frysen i åtta timmar innan severingen? Den ska provas idag :) Glad Påsk! / Nella

  • aian09 6 maj 2010

    Denna tårta är nog ett av det godaste jag stoppat in i munnen! Tusen tack för att du delat med dig av detta recept!

  • Hallenquist 19 januari 2011

    Den godaste tårta jag gjort hittills, enkel att göra och underbart god!

  • agene4ka 7 juli 2011

    Gjorde den här tårtan till min födelsedag för ett par dagar sen, den var otroligt god! Dessutom mycket uppskattad av gästerna, till och med de som vanligtvis inte är förtjusta i desserter. Ett tips är att inte vänta för länge innan man serverar tårtan efter at tman tagit den ur frysen, annars blir den svår att skära upp ordentligt.

  • 16295 26 december 2011

    Favorit efterrätt. Alla gillar den ,både vuxna och barn. Så gott med hallon till , när det inte är jordgubbssäsong.

  • greblha 13 maj 2012

    Fantastiskt god!!!

  • Amfly80 23 juni 2012

    Älska tårtan.....har redan bakat den 6 gånger i 2 månader......mumsigt gott!!!!

  • Pelin 15 september 2012

    SÅÅÅ GOOOD!!! enkel att göra, och VÄLDIGT uppskattad av alla!! Tack för ett bra recept!!

  • Gurgelfranz 5 december 2013

    Supergott, mycket uppskattat av gästerna!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.