Dessa bullar behöver inte knådas eller kavlas.
Instruktioner
- Gör som med vanlig vetedeg.
Smula jästen i en bunke.
- Smält margarinet och häll i mjölken värm till 37 grader.
- Häll den sedan över jästen.
- Blanda sedan i de torra ingredienserna när jästen smält.
- Häll degen i en smord långpanna och låt jäsa i 30 minuter.
- Rör ihop fyllningen under tiden.
- När degen jäst klart gör rutor med en mjölad kniv och tryck i fyllningen.
- Låt jäsa ytterligare i 30 min. Sist pensla med ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda i 175 grader i 15-20 minuter.
- Tips. Degen är väldigt kladdig så när ni ska jäsa den ta gallret från spisen och lägg ovanpå sedan bakduk.
- Ett annat tips är att använda spritsern med en sprutformad spets när ni ska ha i fyllningen.
Publicerat den
16 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar