Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Philadelphiabagels

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Här har jag gjort vanliga bagels, som jag piffade till med att röra ner Philadelphiaost i själva degen. Det blev så himla gott! Dessa godingar kommer jag absolut att göra fler gånger! :-) Denna gång använde jag mig av sesamfrön som garnering. Men man kan självklart välja någon annan typ av frö. Pumpafrön, solrosfrön, vallmofrön och linfrön gör sig också bra på dessa bagels! Servera dessa med tillexempel: marmelad, sylt, ost, färskost, mozarella, nutella, ost, grönsaker med mera, med mera!

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör om tills jästen har löst upp sig. Häll i saltet, philadelphiaosten och honungen. Tillsätt mjölet, var försiktig, så ta lite i taget. Arbeta degen med en maskin i cirka 5 minuter. Konsistensen på degen skall vara stum och ganska hård, den ska alltså inte vara kladdig som många andra bröd-degar. Låt degen jäsa i bunken till dubbel storlek under bakduk i cirka 60 minuter. Mjöla bakbordet/arbetsbänken, vänd ner degen och knåda den lite lätt. Dela degen i 12 bitar. Rulla degbitarna till runda bullar och tryck ut ett hål i mitten på varje bulle. Slå på ugnen, 175 grader. Koka upp vattnet i en stor kastrull. Det är bra om kastrullen rymmer minst 2.5 l vatten. När vattnet kokar, sänk 1-2 snäpp. Lägg i några degringar i taget och koka dem i cirka 3 minuter på varje sida. Ta hjälp av en hålslev och locka upp dem. Lägg dem på ett galler med en kökshanduk under, så att de får rinna av sig. Lägg dem på plåten med bakplåtspapper, kan vara så att man eventuellt får jämna till hålen lite, ta då hjälp av skafftet på ett bestick. Separera äggvitan från äggulan. Vispa upp äggvitan lite lätt för hand. Pensla äggvitan över bagelsen och strö slutligen över valfria frön. Grädda bröden gyllene mitt i ugnen i ca 25 minuter. Klart!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.