Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Philadelphiabullar med citronsmak

 
Skriv ut

Det är busenkelt att göra baka bullar i långpanna och de håller sig saftigare längre än vanliga bullar. Fyllningen med Philadelphia och rivet citronskal gör dem helt oemotståndliga. Gör en helt plåt och frys in de bullarna som blir över. (hade inget pärlsocker hemma så det blev kandisocker, funka det med men bilden blir lite missvisande)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna ordentligt i en skål. Klicka ut ca 40 högar på en tallrik. Ställ den i frysen i 1–2 tim så att bitarna blir frysta.
  2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, socker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en lite kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.
  3. Tryck ut degen i en smord långpanna, ca 29 x 32 cm. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Gör ca 40 hål i degen med fingret och tryck ner en bit fryst fyllning i varje hål.
  5. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullen mitt i ugnen i 18–25 min. Låt brödkakan svalna och skär den sedan i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.