Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Philippes chilimarmelad

 
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Marmelad med sting!

Ingredienser

Instruktioner

Skär rabarberstjälkar i 2-3 cm långa bitar och dela eventuellt de stora jordgubbarna. Koka upp frukt, vaniljstång (delad och urskrapad) och vatten och låt puttra ca 5 minuter. Tillsätt den hackade chilipepparn i slutet av koktiden. Blanda i fruktpektin med 1/2 dl socker. Rör ned blandningen (genom en sil för att undvika klumpar). Låt koka i 1 minut. Tillsätt resten av sockret och låt koka ytterligare 3-5 minuter tills sockret löst sig. Häll upp i rena burkar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.