Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pho bo

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Feelgood- gryta med vietnamesiska smakerav härliga ingredienser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med buljongen. Skär citrongräs och ingefära i grova skivor. Koka upp vatten och fond tillsammans med citrongräs, ingefära och skalad, halverad schalottenlök. Låt stå och dra 1 timme.
  2. Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen och spola dem i kallt vatten. Rör ner 1 tsk olja så de inte klibbar ihop. Lägg i en skål.
  3. Skala och skär morot och lök i tunna skivor. Skär sockerärterna i strimlor. Lägg morot, lök, sockerärter och böngroddar i en skål. Hacka jordnötterna och lägg i en skål.
  4. Stek biffarna i smör i en het stekpanna ca 1 minut per sida, krydda med ! tsk salt och 2 krm peppar. Låt svalna och skär dem i riktigt tunna skivor.
  5. Gör chilisåsen. Rör ihop finrivet skal och juice av limen, fisksås, socker, finhackad vitlöksklyfta och urkärnad, finhackad chilifrukt i en skål.
  6. Sila av buljongen, häll tillbaka i kastrullen och koka upp.
  7. Servera nudlarna i portionsskålar och toppa med strimlade grönsaker, böngorddar, örter och biff. Slå på het buljong och toppa med jordnötter och lime i klyftor. Ringla över lite het chilisås eller servera i en skål vid sidan av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.