Feelgood- gryta med vietnamesiska smakerav härliga ingredienser.
Instruktioner
- Börja med buljongen. Skär citrongräs och ingefära i grova skivor. Koka upp vatten och fond tillsammans med citrongräs, ingefära och skalad, halverad schalottenlök.
Låt stå och dra 1 timme.
- Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen och spola dem i kallt vatten. Rör ner 1 tsk olja så de inte klibbar ihop.
Lägg i en skål.
- Skala och skär morot och lök i tunna skivor. Skär sockerärterna i strimlor. Lägg morot, lök, sockerärter och böngroddar i en skål.
Hacka jordnötterna och lägg i en skål.
- Stek biffarna i smör i en het stekpanna ca 1 minut per sida, krydda med ! tsk salt och 2 krm peppar.
Låt svalna och skär dem i riktigt tunna skivor.
- Gör chilisåsen.
Rör ihop finrivet skal och juice av limen, fisksås, socker, finhackad vitlöksklyfta och urkärnad, finhackad chilifrukt i en skål.
- Sila av buljongen, häll tillbaka i kastrullen och koka upp.
- Servera nudlarna i portionsskålar och toppa med strimlade grönsaker, böngorddar, örter och biff.
Slå på het buljong och toppa med jordnötter och lime i klyftor.
Ringla över lite het chilisås eller servera i en skål vid sidan av.
Publicerat den
24 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar