Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pias formfranska

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Lättbakade formfranskor som är goda att använda till varma smörgåsar, toast eller att bara rosta! Har bakat dessa franskor många gånger och de har aldrig blivit misslyckade. De blir alltid stora och fina.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degvätskan. Tillsätt resten av degvätskan, salt, socker och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta ihop till en deg. Arbeta den sedan kraftigt, antingen för hand eller med maskin.
  2. Jäs den övertäckt i bunken ca 30 minuter. Knåda degen med några få tag på mjölat bakbord, bara så mycket att gasblåsorna från jäsningen pressas ut.
  3. Dela degen i 2 delar. Forma dem till bullar. Kavla eller platta ut dom. Rulla ihop degen till släta längder. Lägg dem med skarven ned i smorda bakformar (1,5 l) Jäs bröden övertäckta ca 45 minuter.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 -225 grader, ca 30 minuter. Låt bröden svalna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • Bappi 8 augusti 2008

    Nämen så goda dessa var :-) Höga med fin färg och mjukt goda. Stor tummen upp för detta recept

  • Teskedsgumman79 6 februari 2009

    Jag väl engentligen ingen bull mamma men tycker de e kul när jag börjar =) Och detta var ett recept som passade mig och familjen......barnen älskade brödet och de är toppen då dom kan vara kräsna. Frallorna var enkel att göra och mycket goda........5 stjärnor av 5 möjliga! kram maja =D

  • Disen 27 februari 2009

    Oj vad gott bröd. Superenkla att göra. Höga och fina. Kan inte bli annat än en stark femma. Tack för receptet Kram/ Disen

  • gummsen 7 juli 2009

    Vilket gott och lättlagat bröd jag ska sluta köpa formfranska i butik. Jag skar upp det i skärmaskin och frös sedan jag in det så är det bara att ta fram så mång skivor man behöver tex till rostbröd eller varma mackor.

  • zephie 1 september 2009

    Jättegott och enkelt! Andra gången bytte jag ut hälften av mjölet mot vetemjöl special fullkorn, blev lite lägre limpor men fortfarande väldigt goda och luftiga.

  • Marre_W 16 augusti 2010

    Hej! Har bakat limporna flera gånger nu, fast bytt ut mjölken mot vatten och använt dinkelmjöl i stället . Dom är jättegoda och höga och fina :-)

  • lapp 18 februari 2011

    Äntligen har jag hittat ett bra och ett GOTT recept på formfranska som faller mig i smaken. Egenskaperna på degen; bra, på det färdiga brödet; smular inte,gott att rosta. Har rekommenderat detta till mina bekanta och föreslår det även till Matklubbens medlemmar Tack för receptet / LAPP

  • zachary 25 februari 2011

    Har nu provat Pias formframska på rekommendation av en släkting. Får hålla med om att detta var ett bra recept, lättbakat. Brödet blev luftigt och gott. Har i min tur rekommenderat det till en syster och även till ett par väninnor. /Bohuslänning med rötter i Lappland.

  • sedow75 30 oktober 2012

    Jättegoda och enkla! :) Tack för ett bra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.