Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pias franska äppelkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Enkel och god äppelkaka med hasselnötstäcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mal nötterna. Rör smör och socker poröst. Blanda i nötterna och äggulorna. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten. Skala och skär äpplena i klyftor, sedan i mycket tunna skivor. Lägg äppelskivorna på ett smort ugnsfast fat. Bred över smeten och grädda i ca 30 minuter.
  3. Servera med grädde eller glass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bikbok 26 juni 2009

    Låter väldigt gott :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.