Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pia´s Fredagspasta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

God och festlig pasta till fredagskvällen med kyckling, bacon, grädde, vin och grönsaker som blir en vacker och färgglad helgrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enl anvisningen på paketet, ta gärna pasta i olika färger.
  2. Bena ur kycklingen och dela i småbitar. Klipp baconet i småbitar och stek, låt rinna av på papper. Strimla purjolök, paprika och soltorkade tomater. Skala och skär moroten i smala slantar. Hacka vitlöken.
  3. Bryn purjolök, paprika, soltorkade tomater, morotslantar, vitlök och de frysta haricot vertsen i smör i en stekpannna. Strö över vetemjöl och rör om. Häll på vatten, grädde och vin, samt buljongtärning, senap och sambal oelek.
  4. Låt koka upp och puttra ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och lägg i klippt basilika. Rör i kycklingen, bacon och oliver. Låt allt bli varmt.
  5. Blanda i den kokta pastan och rör om så allt blir blandat. Häll upp på ett stort fat. Garnera med halverade coctailtomater, basilika och strö sist över pinjenötter. Servera ett gott bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.