God och festlig pasta till fredagskvällen med kyckling, bacon, grädde, vin och grönsaker som blir en vacker och färgglad helgrätt.
Instruktioner
- Koka pastan enl anvisningen på paketet, ta gärna pasta i olika färger.
- Bena ur kycklingen och dela i småbitar. Klipp baconet i småbitar och stek, låt rinna av på papper.
Strimla purjolök, paprika och soltorkade tomater. Skala och skär moroten i smala slantar. Hacka vitlöken.
- Bryn purjolök, paprika, soltorkade tomater, morotslantar, vitlök och de frysta haricot vertsen i smör i en stekpannna. Strö över vetemjöl och rör om. Häll på vatten, grädde och vin, samt buljongtärning, senap och sambal oelek.
- Låt koka upp och puttra ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och lägg i klippt basilika. Rör i kycklingen, bacon och oliver. Låt allt bli varmt.
- Blanda i den kokta pastan och rör om så allt blir blandat. Häll upp på ett stort fat. Garnera med halverade coctailtomater, basilika och strö sist över pinjenötter. Servera ett gott bröd till.
Publicerat den
11 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar