Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pia´s surdegsbröd

(1 kommentar)  
Skriv ut

Surdegsbröd jag komponerat själv med goda ingredienser. Tar lite tid, men den som väntar på nåt gott...

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ut jästen i lite vatten, fyll på med resten av vattnet, surdeg, salt och olja. Använd assistent, el matberedare. Blanda sen i havregryn, pumpafrö, linfrö, solrosfrö och aprikoser. Häll i dinkelmjölet och nästan allt vetemjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek minst 2-3 timmar. Baka ut till 3 limpor, lägg i långpanna eller använd brödformar. låt jäsa 1-2 timmar. Grädda i 175 grader ca 1 timme. Använd helst köttermometer i brödet då blir det alltid perfekt. Det ska vara 98 grader, då är det klart.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • The_mama97mia 22 augusti 2010

    Tack för ett fint recept att utgå från. Jag gjorde (som vanligt) inte exakt som du, men dinkel, aprikos, vetemjöl special o linfrö hade jag. Ingen jäst, litade till min surdegsstart. Jag ger i alla fall 4 stjärnor mot en femma! allt går att utveckla o förfina!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.