Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pias tekakor

(13 kommentarer)  
Skriv ut

Tekakor som jag bakat i 25 år, syskonbarnen älskar dem! Kan varieras med lite nyttigheter också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös ut jästen i vattnet, tillsätt olja, salt, socker och vetemjöl. Kör i assistenten ett par minuter. Låt jäsa 30 minuter. Bak ut ca 28-30 tekakor. Låt jäsa på plåt 30 min. Grädda i 10 min i 225 grader.
  2. Jag brukar också hälla i 4 dl havregryn, 2 dl solrosfrön och 2 dl krossade linfrön. Då får man ta lite mindre mjöl.

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • faxalu 18 juli 2008

    Är det 3 liter vetemjöl eller felskrivet?

  • faxalu 18 juli 2008

    Vad är assistenten? Ber om ursäckt, fröstår inte så mycket :)

  • Majainorr 23 mars 2009

    Bakade tillsammans med tioåringen, som sa att det var bland det godaste han bakat! Och jag håller med honom. Tack för receptet Pia!

  • Kunigunda 31 juli 2009

    Ett fantastiskt lättbakat och gott bröd. Jag bakade med havregryn och linfrön och alla älskar brödet.

  • thelonius 3 juni 2010

    Supergoda blev dem! Kommer garanterat att bakas igen.

  • Chillfors 13 oktober 2010

    Jättegoda och enkla! Blandade i "lite av vart", lite havregryn, lite grahamsmjöl, lite kruskakli, lite andra gryn... : ) Gjorde halv sats och 14 stycken, men nästa gång kommer jag göra antingen fler så de blir mindre eller färre och ännu större. Dessa blev lite för tjocka för att äta som de va, men för tunna för att dela på som en fralla : )

  • 48_Helena 24 oktober 2010

    Jättegott bröd! Enkelt att baka! Jag tog 2,5 dl fiberhavregryn, 2,5 dl grahamsmjöl, 10 dl vetemjöl med fullkorn. Tack för receptet!

  • 48_Helena 24 oktober 2010

    Jag gjorde bara en halv sats!

  • mariahelenaf 7 april 2011

    Förlåt men 3 liter mjöl? Jag läser och läser och börjar undra om jag har svårigheter :) det ska vara något annat va? Typ 13 dl eller nåt?

  • pia61 9 april 2011

    Nej, jag har i ca 3 liter vetemjöl, men tillsätter jag havregryn, linfrö och solrosfrö tar jag lite mindre vetemjöl.

  • superbee-71 8 februari 2012

    supergoa tekakor. Tack Pia!

  • Hassehip1 14 maj 2016

    kanon recept jag x-primenterade med receptet och gjorde grötblandningen med 1msk smör,2 msk socker och 1 tsk salt i mikrovågsugn i 2 min full styrka ! medan den svalna blandade jag 1 halvt pkt jäst med 1dl ljummet vatten och 8 dl mjöl ! När smeten jäst 30 minuter kavla jag ut den på 2 ugnsformar och sedan gräddade jag dom i varmluftsugn i 200 grader i 12 minuter !!! resultatet blev 15 stycken saftiga t-kakor !

  • pia61 14 maj 2016

    Roligt att du gillar receptet! Kul att experimentera lite med receptet också 😊👍🏼

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.