Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Picatastekt fläskkotlettrad med tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkel och lätt att lyckas med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg, paprikapulver, vetemjöl och ost till en smet. Tillsätt lite salt och peppar.
  2. Vänd fläskkotletterna i lite mjöl och därefter picatasmeten. Stek i olja och smör tills de fått en gyllenbrun färg.
  3. Sås: Skala lök och vitlök, finhacka löken och krossa vitlöken. Fräs löken och vitlöken i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt tomaterna, tomatpurén och vatten. Rör om ordentligt.
  4. Tillsätt socker, oregano och smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra på svag värme i 10-15 minuter tills den blir lite simmig.
  5. Om man vill kan man sila såsen för att den ska bli helt slät, men detta är inte nödvändigt.
  6. Servera med ris och couscous samt en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.