- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Den bara smälter i munnen, den är ljuvligt gott.
Jag brukar ha lite utspäd tomatdipp á la galileo,
som finns bland mina recept, värm den och
lägg ett par skedar på.
Instruktioner
- Putsa fläskfilén och skär i skivor ca 2-3 cm tjocka,
banka ut dem med baksidan av en kastrull eller
med knutennäve, inte med köttyxa köttet blir torr då,
till de blir ca 5mm tjocka, lättats går det om man har
dem mellan plastfoliébitar, när man bankar ut dem.
- Vispa ihop ägg med parmesanost, paprika, salt och
peppar.
- Värm tomatdippen, är den för tjock, späd med vatten,
smaka av, håll den varm
- Värm en stekpanna smält smör och lägg i olivoljan.
Börja med att först panera en köttbit i mjöl sen i
äggblandningen och så direkt i stekpannan med
den, fortsätt med nästa köttbit och gör likadant med
resten av köttet, stek dem gyllenbruna i mellanvärme.
- Serveras med kokt tagliatelle eller ris och tomat sås.
En god sallad är gott till.
Publicerat den
15 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här var jättegott.Yngsta tjejen var tveksam men.... det gick hem
Fantastiskt bra recept på en mycket god Piccata! Full pott poängmässigt! Jag gjorde även Tomatdipp á la Galileo till Piccatan, och även den var en fullständig fullpoängare! Man bör dock vara medveten om att den här rätten är lite tidskrävande och "meckig" att få ihop, och då särskilt om man i samma veva ska göra Galileo-dippen. Enda invändningen jag har är att jag lite halvakut behövde svänga ihop ytterligare en halv sats av ägg/ost/kryddor-smeten då den inte räckte till för alla bitar av min fläskfilé på totalt ca 650 gram. Man bör alltså göra minst en och en halv sats av ägg-smeten för att det ska räcka till (enligt min erfarenhet). Serwitch, ett stort tack till dig för detta recept, som kommer nyttjas fler gånger. Var så säker!