Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piccata med fläskfilé

(2 kommentarer)  
 • Serverar: 4 portioner
 • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den bara smälter i munnen, den är ljuvligt gott. Jag brukar ha lite utspäd tomatdipp á la galileo, som finns bland mina recept, värm den och lägg ett par skedar på.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Putsa fläskfilén och skär i skivor ca 2-3 cm tjocka, banka ut dem med baksidan av en kastrull eller med knutennäve, inte med köttyxa köttet blir torr då, till de blir ca 5mm tjocka, lättats går det om man har dem mellan plastfoliébitar, när man bankar ut dem.
 2. Vispa ihop ägg med parmesanost, paprika, salt och peppar.
 3. Värm tomatdippen, är den för tjock, späd med vatten, smaka av, håll den varm
 4. Värm en stekpanna smält smör och lägg i olivoljan. Börja med att först panera en köttbit i mjöl sen i äggblandningen och så direkt i stekpannan med den, fortsätt med nästa köttbit och gör likadant med resten av köttet, stek dem gyllenbruna i mellanvärme.
 5. Serveras med kokt tagliatelle eller ris och tomat sås. En god sallad är gott till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

 • kasamark 24 maj 2009

  Det här var jättegott.Yngsta tjejen var tveksam men.... det gick hem

 • HungrigaVargen 25 april 2011

  Fantastiskt bra recept på en mycket god Piccata! Full pott poängmässigt! Jag gjorde även Tomatdipp á la Galileo till Piccatan, och även den var en fullständig fullpoängare! Man bör dock vara medveten om att den här rätten är lite tidskrävande och "meckig" att få ihop, och då särskilt om man i samma veva ska göra Galileo-dippen. Enda invändningen jag har är att jag lite halvakut behövde svänga ihop ytterligare en halv sats av ägg/ost/kryddor-smeten då den inte räckte till för alla bitar av min fläskfilé på totalt ca 650 gram. Man bör alltså göra minst en och en halv sats av ägg-smeten för att det ska räcka till (enligt min erfarenhet). Serwitch, ett stort tack till dig för detta recept, som kommer nyttjas fler gånger. Var så säker!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.