Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piccata på kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jättegoda panerade kycklingbitar som helst ska serveras tillsammans med jasminris.

Ingredienser

Instruktioner

Gör såsen: Koka grädde, vitlök och buljong tills ca 1 dl kokat bort. Tillsätt paprikapulver, sambal oelek, persilja och saften från 1/2 citron. Smaksätt med salt och peppar och håll såsen varm. Skär kycklingfilén i 3 cm tjocka skivor och banka ut bitarna lätt mellan två plastpåsar. Vänd bitarna i mjölet och doppa dem sedan i det uppvispade ägget. Blanda ost och ströbröd och panera kycklingbitarna i blandningen. Stek dem på svag värme ca 3-4 min.på varje sida. Osten får ej bli bränd. Servera gärna med jasminris till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.