Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Picklade tomater

 
Skriv ut

Servera till kött eller stekt fisk med gräddfil eller tjockyoghurt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka en lag på vinäger, socker och salt. Slå upp i en värmetålig skål.
  2. Skär varje tomat i 6 klyftor. Skala och skiva vitlöksklyftorn. Klip chilin mitt i tu.
  3. Hetta upp olivoljan i en lagom stor traktörpanna med kanel och stjärnanis. Häll ner kryddfröna och fräs någon minut. Dra av plattan och slå snabbt på lite kall oja om det blir för hett. Vänd ner vitlök, chili och lagerblad. Låt fräsa i ytterligare 15 sekunder.
  4. Häll försiktigt ner den heta oljan i vinägerlagen.
  5. Blanda tomaterna med den varma lagen. Låt stå i rumstemperatur ca 4 timmar, eller i kyl 8 timmar innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.