Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pickled Calamari

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det finns en restaurant på Curacao som heter Matsuri och de serverar en förrätt de kallar Pickled Squid. Jag har försökt med ett antal recept från internet, men inget smakar så bra som deras...förrän nu med detta recept. Servera tillsammans med japanskt sjögräs, soya och wasabi. (Sorry, inget sjögräs på bilden! Ny bild kommer så småningom)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa calamarin genom att skära av tentaklerna framför ögonen, skära upp kroppsröret på längden och ta bort slem och inkråm. Skölj under kallt vatten. Spara tentakler och kroppen.
  2. Lägg fisken i en porslinskål och strö på rikligt med grovt salt. Ställ i kylen, 2 timmar.
  3. Under tiden, gör en lag genom att sjuda samman vinäger, socker, citronsaft, finhackad pepparfrukt (inga frön!) och riven ingefära. Låt kallna.
  4. Ta ut calamarin ur kylen och lägg den i ett durkslag och skölj ordentligt under kallt vatten. Låt rinna av. Lägg kropparna på ett skärbräde och torka dem med hushållspapper. Strimla kropparna i 1 cm breda strimlor. Dela tentaklerna på mitten.
  5. I en stekpanna, hetta upp olivolja, tillsätt lite riven ingefära och sen calamarin. Rör under hög värme i max tre minuter. För över calamarin till en glasburk eller ett porslinskärl. När den svalnat häll över den svalnade lagen och ställ i kylen i 24 timmar.
  6. Servera med japanskt sjögräs, soya och wasabi.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.