Jättegott, gjorde ofta dessa innan jag blev vegetarian.
Instruktioner
- Smält matfettet, häll på mjölken och värm till ca 37 grader.
- Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt ägg, salt och mjöl.
- Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt den jäsa ca 30 min.
- Finhacka skinkan, strimla purjolöken fint och blanda med smältosten.
- Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den väl och kavla ut den till ca 30 gånger 50 cm.
- Bred på fyllningen jämnt över hela degen.
- Rulla ihop degen från långsidan och skär den i bitar.
- Lägg dessa på bakplåtsklädd plåt tätt tillsammans.
- Låt brödet jäsa ca 30 min. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader ca 20 min.
- Låt brödet kallna på galler under bakduk. Brödet går bra att frysa.
Publicerat den
5 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Jag är också vegetarian, men recept med skinka,bacon eller kassler brukar jag köpa det jättegoda, tärnade vegetariska baconet. Alla recept med fläskkött eller kyckling, använder jag antingen quorn eller sojaprodukterna. Tack och lov att det finns så mycket ersättningar nu. Jag säjer det igen, tack för de fina och annorlunda kak och brödrecepten du delgett oss idag. Jag skrev en kommentar under ett av dessa recept. Ha det bra! MVH//Imminn
Tack imminn De här recepten som ligger ute på min sida, är sådant som jag har gjort förr eller som jag gör nu. Jag har alltid älskat att baka fast att laga mat är ett ont måste, tycker däremot om att äta det.
Hur stort blir brödet, det vore strålande med en bild! :) Hur många personer är receptet för?