Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Picknickkyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Packa upp knaprig kyckling, nybakta scones och färsk sallad från picknickkorgen. Detta är en given familjefavorit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tädck en plåt med bakplåtspapper. Ta bort skinnet från kycklingen och dela den i åtta delar.
  2. Häll matlagningsgrädde i en djup tallrik. Lägg cornflakes och kajennpeppar i en annan djup tallrik. Krossa flingorna lätt och blanda väl. Doppa kycklingen först i grädden och sedan i cornflakesblandningen tills de är väl täckta. Lägg kycklinglåren på den förberedda plåten och stek i ugnen i ca 10 minuter.
  3. Blanda sconesmix, mjölk och timjan i en matberedare eller mixer till en fast deg. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord tills den är 1 cm tjock. Skär ut åtta runda plattor som är fyra cm i diameter. Lägg dem på ett bakplåtspapper och baka dem överst i ugnen tills de är gyllene, ca 10 minuter.
  4. Lägg resten av kycklingdelarna på plåten och ställ den underst i ugnen och stek ytterligare 20-25 minuter. Slå in kyckling och scones i folie så håller de värmen länge

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.