Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Picnicbog

Glöm associationer till Picnicbog som burkmat. Picnincbogen är en prisvärd och benfri styckningsdetalj som kan användas på en mängd olika sätt i din matlagning. Den fungerar utmärkt som fläskstek till söndagsmiddagen eller för att skivas tunt och tillredas som schnitzel eller rullader. Picnicbogen är också perfekt att strimla eller skära till bitar i grytor där du kan kombinera olika smaker – från cajunhet gryta till kinainspirerad fläskgryta med bambuskott och vattenkastanj. I hösttider är picnicbogen en utmärkt bas för rustika bondgrytor där höstens rotfruktskörd bidrar till att skapa en maträtt som går hem hos de flesta.


Sätt ugnen på 175 grader och smörj en ugnsform ca 35x25 centimeter. Skala potatisen och dela i halvor som läggs med snittytan uppåt i formen. Krydda både potatis och bogen med salt och vitlökspepp...

3 h
4-6
3

Strimla fläskkött och purjo. Fräs först köttet i en klick smör och tillsätt sedan purjon. Häll på grädden och en liten skvätt soja och låt det hela koka ihop i ett par minuter. Skär under tiden äpplen...

4

Skär skinkan i tärningar, fin hacka purjolöken, och blanda allt detta i en kastrull. Fräs på allting ca 5 min, häll över ostsåsen och servera till nykokt pasta! Väldigt enkel och snabb vardagsmat....

4
3

Strimla vitkålen fint och lägg den i en gryta med vattnet. Koka upp och låt sjuda 10 minuter. Slå sedan av vattnet. Ansa morötterna och skär dem i ½ cm tjocka skivor. Tillsätt till vitkålen i gr...

6-8
3

Strimla picnicbogen och stek den i en wok. När den fått färg lägg den hyvlade (med osthyvel) moroten i, halva burken med majs, salladslöken som skäres i cm-långa bitar, bambuskotten, den strimlade och...

2-4

Lägg köttet i frysen ca 1 timme. Ta fram och skär i tunna strimlor (lättare om du har lätt fryst kött). Själv hade jag redan fryst kött, så jag tinade upp det en aning i micron så jag kunde skiva upp...

30 min
4

Skär köttet i tunna strimlor. Skiva lök och paprika i strimlor. Bryn köttet i flytande margarin, salta och peppra. Blanda ner löken och paprikan och fräs ytterligare någon minut. Späd med vatten, bulj...

4
1

Skär upp köttet i lagom stora skivor, tänk ungefär fläskfilémedaljong. Hetta upp en stekpanna och ha i smör, mycket pressad vitlök, rosmarin och timjan. Lägg därefter i köttskivorna och låt dess...

45 min
4

Skär fläskköttet i strimlor, elllr åtminstone avlånga bitar. Blanda ingefära, chiliflakes, vatten, salt och olja till en marinad. Blanda ner köttet. Låt marinera en timme ungefär. Rör om då och då. M...

3-4

Sätt ugnen på 150 grader. Skär rödlöken i grova klyftor och dela äpplena i kvartar. Krossa vitlöksklyftorna och lägg tillsammans med lök och äpplen i botten av en ugnssäker form. Pressa citronsaft öve...

2 h
6
2

Salta bogen runtom, gör likaså med vitpepparen. Klappa in köttet. Mortla ganska mycket grönpeppar och klappa in köttet med det. Sätt in i 175 grader varm ugn, nederst. Låt stå i 1½ timme. Serveras med...

1 h 35 min
6-8
1

1. Skär picnicbogen i grytbitar. 2. Bryn grytbitarna tillsammans med de hackade rödlökarna. 3- Lägg i wokgrönsakerna och låt allt småkoka ca 30 minuter. 4- Tillsätt fisk- och ostronsåserna. 5. Kry...

1 h
4

Arbeta ihop degen snabbt, tillsätt vattnet sist. Kyl den i 30 minuter. Tryck ut i en långpanna, nagga bottnen. Grädda i 200 grader i 10 minuter. Strö över kasslern och picnicbogen, dela tomaterna ä...

1 h 30 min
6-8

Sätt på riset. Gör fyllningen - fräs purjo, champinjoner och paprika i lite olja. Smaksätt med chilipulver.Häll på 2-3 msk crème fraiche. Koka broccolin. Fördela fyllningen på skinkskivorna och fäst...

40 min
4
2

Sätt ugnen på 200 grader. Strimla picnincbogen fint och bryn strimlorna i matfett. Skiva löken och tillsätt den i slutet av stekningen av köttet. Skala potatisen och skiva den tunt. Varva potatis, l...

1 h
4
1

Fyllning: Fräs purjolök, champijoner och paprika i lite olja. Smaksätt med chilipulver. Häll på 2-3 msk cr"eme fraiche. Fördela fyllningen på skinkskivorna och fäst ihop dem med en tandpetare....

20 min
4
1

Skär köttet i bitar och bryn det. Salta, peppra och tillsätt buljongen. Låt koka ca 20 minuter. Hacka löken och skär paprikan i bitar och bryn alltihop. Tillsätt detta samt resterande ingredienser...

4-6
1

Skär köttet i små grytbitar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna och lägg över det i en gryta. Salta och krydda med angivna kryddor. Häll över buljongen och låt grytan sjuda i 15minuter. Sköl...

40 min
4
1

Skär och strimla allt i lagom bitar / strimlor. Låt stå 1 timma innan servering så att det får dra till sej. Servera med pain rich till gärna med vitlök....

4-6
1

Koka pasta eller couscous. Blanda skinkstrimlorna med soja. Koka upp vatten, buljongtärning, tomatpure och vitlök. Lägg i skinkan i omgångar och koka den 10 minuter. Tillsätt purjolök, selleri och...

30 min
4

Skär skinkan i lillfingerstor strimlor. Stek dem hastigt i lite olja i ca 3 minuter. Tillsätt soja/woksås mot slutet. Varmhåll. Koka upp 5 dl vatten. Tillsätt kokosmjölken. Koka upp igen. Vänd ner...

4

Strimla köttet. Skala och klyfta rödlöken. Spola de djupfrysta wokgrönsakerna i hett vatten så de inte är iskalla. Kalla grönsaker i het panna gör att det blir mer kokt än wokat. Koka upp vat...

30 min
4

Smöra en form. Lägg ett lager kasslerskivor på botten. Lägg ett lager skivad potatis, morot, svamp, lök och vitlök ovanpå. Fortsätt tills formen är full (det översta lagret ska bestå av potatis och m...

45 min
4-6

Skär de skivade bacon i 4-5 bitar/skiva. Skär picnicbogen/skinkan i tärningar, spara gelen som finns på den och lägg den för sig. Rengör och skär upp paprika och purjolök i bitar. Öppna championburke...

45 min
4-6

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.