Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Picnicbog på vitlökspotatis med gräddsås.

(3 kommentarer)  
Picnicbog på vitlökspotatis med gräddsås. Picnicbog på vitlökspotatis med gräddsås.
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Detta blev rena lyxmaten till lågpris. Få och enkla ingredienser. Potatisen blev otroligt god och fyllig, såsen likaså.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en ugnsform ca 35x25 centimeter.
  2. Skala potatisen och dela i halvor som läggs med snittytan uppåt i formen. Krydda både potatis och bogen med salt och vitlökspeppar. Sätt en stektermometer i bogen så spetsen är i tjockaste stället.
  3. Lägg bogen på potatisen och ställ in nederst i ugnen. Låt stå i ca 30 minuter medan ni gör buljongen. Blanda vatten, buljongtärning och smör i en kastrull. Koka upp och rör om så buljongtärningen löser sig. Tag kastrullen av värmen och pressa i vitlöken. Häll buljongen över potatis och bog i formen i ugnen. När bogen efter ca 60-90 minuter är 80 grader tar ni ut formen.
  4. Stäng av ugnen och lägg bogen på ett folieark och linda in så den får vila. Lyft över potatisarna på ett uppläggningsfat och ställ tillbaka på eftervärmen. Mät upp 3 dl av stekskyn från formen och blanda med grädden.
  5. Fräs smör och mjöl i en kastrull och häll i gräddblandningen. Koka upp under omrörning och låt småbubbla ca 10 minuter medan ni skär köttet. Ta bogen ur folien, och blanda ner den köttsaft som bildats i såsen.
  6. Skiva bogen i tjocklek efter eget önskemål. Smaka av såsen med soja till önskad färg och ev salt och peppar. Serveras med äppelmos.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Neta52 7 september 2014

    Lättlagat recept som ger en väldigt god rätt.

  • Anderstam 7 september 2014

    Tackar & Bugar. :-D

  • Birgitta 20 augusti 2022

    Riktigt gott, billigt och lättlagat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.