Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pigs in a blanket

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

"Grisar insvepta i en filt" är det lustiga namnet på de här små aptitretarna. Små korvar rullas in i smördeg och gräddas i ugnen och ut kommer dessa gyllenbruna, knapriga tilltugg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt smördegen tina en aning. Gör du egen deg arbetar du samman mjöl, matfett och keso till en smidig deg. Låt degen vila en stund.
  2. Kavla ut degen till en avlång platta. Bred senap på den.
  3. Skär degen i 24 mindre bitar eller 6 större. Rulla in varje korv i en bit deg. Pensla degkanterna med lite vatten och tryck till.
  4. Lägg korvrullarna på en smord plåt. Stick några hål i degen med en gaffel och stick en tandpetare i varje rulle.
  5. Vispa upp ägget och tillsätt mjölk. Pensla korvrullarna med äggblandningen. Grädda i 200 grader tills degen är gyllenbrun. Ta ut korvarna. De stora korvarna delar du först i 4 mindre bitar. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.