"Grisar insvepta i en filt" är det lustiga namnet på de här små aptitretarna. Små korvar rullas in i smördeg och gräddas i ugnen och ut kommer dessa gyllenbruna, knapriga tilltugg.
Instruktioner
- Låt smördegen tina en aning. Gör du egen deg arbetar du samman mjöl, matfett och keso till en smidig deg. Låt degen vila en stund.
- Kavla ut degen till en avlång platta. Bred senap på den.
- Skär degen i 24 mindre bitar eller 6 större. Rulla in varje korv i en bit deg. Pensla degkanterna med lite vatten och tryck till.
- Lägg korvrullarna på en smord plåt. Stick några hål i degen med en gaffel och stick en tandpetare i varje rulle.
- Vispa upp ägget och tillsätt mjölk. Pensla korvrullarna med äggblandningen. Grädda i 200 grader tills degen är gyllenbrun. Ta ut korvarna. De stora korvarna delar du först i 4 mindre bitar. Servera genast.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar