Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pikanta tomatpajer

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Spröda minipajer passar utmärkt som mellanmål. Tillsammans med en sallad passar de även att servera som huvudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjölet i en matberedare. Skär matfettet i tärningar och lägg det ovanpå mjölet. Kör ingredienserna till en grynig massa. Späd med kallt vatten, lite åt gången tills en degboll bildas. Stanna maskinen och ta upp degen. Lägg den på en mjölad tallrik, platta till den och ställ in i kylskåpet, minst 30 minuter.
  2. Dela under tiden tomaterna i 4 delar. Ta bort blomfästet och kärnorna. Skär fruktköttet i bitar. Skölj basilikan, skaka den torr mot hushållspapper, nyp av bladen och strimla den. Tärna fetaosten och blanda den med tomatbitarna och basilikan.
  3. Riv osten fint. Vispa sönder äggen i en skål och blanda med ost och mjölk. Salta och peppra. Värm ugnen till 225 grader.
  4. Dela degen i 16 bitar. Klä formarna med degen, tryck ut den mot sidorna.
  5. Fördela tomat- och ostblandningen i pajskalen och häll över ägg- och mjölkblandningen. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills ytan är gyllenbrun och äggblandningen har stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.