Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pilgrimsmousselin med tryffelsmörsås och löjrom

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Mousselinen kan lagas några dagar före serveringen och förvaras i kylen. Den går även att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pilgrimsmousselin: Sätt ugnen på 150 grader och sätt in en långpanna med hett vatten i nedre delen av ugnen.
  2. Vispa 2 dl av grädden och ställ den i kylen. Skär musslorna och fisken i mindre bitar. Kör i mixer eller matberedare med 1 dl av grädden till en slät smet. Passera färsen genom en en finmaskig sil och ställ den i kylen 15 min.
  3. Blanda den kalla färsen med äggvita och därefter den vispade grädden i en kall skål, gärna på isbädd. Tillsätt äggulan och smaka av med salt och peppar.
  4. Klä en liten form, ca 15x20 cm med bakplåtspapper och bred ut mousselinen. Ställ formen i vattenbadet och grädd mousselinen 25-30 min tills den stannat. Låt svalna och ställ den i kylen för att bli kall. Vänd upp den på ett nytt bakplåtspapper och täck med plastfolie.
  5. Tryffelsmörsås: Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i tryffeloljan utan att den får färg. Tillsätt vin, vatten och fond och låt redusera tills drygt ½ dl återsår.
  6. Hit kan förberedas.
  7. Servering: Låt löjrommen rinna av i en sil i kylen. Sätt ugnen på 175 grader. Skär mousselinen i portionsbitar och värm i ugnen ca 5 min.
  8. Hetta upp den reducerade vätskan till såsen. Ta kastrullen från värmen och vispa ner smöret, lite i taget, så att såsen inte skär sig. Finriv tryffeln och vänd ner den i såsen. Smaka av med peppar och ev salt.
  9. Lägg upp en bit mousselin på tallriken toppa med löjrom och häll såsen runt om. Garnera med tryffel och dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.