Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pilgrimsmussla med parmainlindad sparris

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En mycket god och vacker förätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg pilgrimsmusslorna i marinaden. Skölj sparrisen och bryt av den nedre delen som kan vara lite träig, bryt därför av några centimeter av foten, där den knäcks naturligt.
  2. Lägg dem två och två och linda en skiva parmaskinka runt om.
  3. Lägg paketen i en ugnsfast form strö över lite parmesan ost, salt och peppar samt en skvätt olivolja.
  4. Gratinera i ugn ca 10 min i 225 grader, skär en liten bit och provsmaka. Sparrisen måste ha lite tuggmotstånd, timingen är oerhört viktig.
  5. Halstra musslorna någon minut per sida i en grillpanna så de får fina ränder.
  6. Lägg upp på varm tallrik tillsammans med sparrisen och dekorera med lite balsamicocreme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.