- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En mycket god och vacker förätt.
Instruktioner
- Lägg pilgrimsmusslorna i marinaden.
Skölj sparrisen och bryt av den nedre delen som kan vara lite träig, bryt därför av några centimeter av foten, där den knäcks naturligt.
- Lägg dem två och två och linda en skiva parmaskinka runt om.
- Lägg paketen i en ugnsfast form strö över lite parmesan ost, salt och peppar samt en skvätt olivolja.
- Gratinera i ugn ca 10 min i 225 grader, skär en liten bit och provsmaka. Sparrisen måste ha lite tuggmotstånd, timingen är oerhört viktig.
- Halstra musslorna någon minut per sida i en grillpanna så de får fina ränder.
- Lägg upp på varm tallrik tillsammans med sparrisen och dekorera med lite balsamicocreme.
Publicerat den
3 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar