Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pilgrimsmusslor i champagnesås med gräslök

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Lyxig förrätt för alla stunder och årstider.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pilgrimsmusslor, eller Saint-Jacques som de också heter, är en havets gudagåva som passar för alla tillfällen. De är goda att äta au naturel, lätt stekta, men blir ännu godare med en tunn skummad sås, förslagsvis denna!
  2. Jag tycker själv att det blir lagom med två st pilgrimsmusslor var om man har rätten som förrätt. Är man flera till bordet anpassar man bara receptet till antal personer.
  3. Stekning: Värm stek/grillpannan till medelhög värme. Fräs smöret och lägg därefter i pilgrimsmusslorna. Stek relativt kort tid, ca 2-3 minuter på varje sida, tills de fått en gyllene yta. Om de steks för kort tid kan de ofta bli lite vattniga och steks de för länge tappar de smak och kan få en lite seg textur. Det är givetvis öppet för individuell smak förstås!
  4. Lägg dem sedan åt sidan, helst på varm tallrik.
  5. Såsen: Använd stekpannan som du stekte musslorna i. Skölj inte ur den! Håll i grädden och champagnen/vinet och gräslöken. Skumma upp hastigt.
  6. Strö lite nymalen svartpeppar och flingsalt över pilgrimsmusslorna. Inte för mycket, bara några enstaka korn. Häll därefter över såsen och servera på en gång.
  7. Bon appétit!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.