Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pilgrimsmusslor med blomkålsmos och örtolja

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god förrätt med spännande smaker!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa ingredienserna till örtoljan. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär blomkålshuvudet i buketter och koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 10 minuter. Häll av vattnet och mixa blomkålen med ½ dl grädde till en jämn konsistens.
  3. Häll moset i en kastrull och låt det koka ihop. Tillsätt mer grädde om det behövs. Smaka av med salt och vitpeppar. Ta kastrullen från värmen och blanda försiktigt ner parmesanosten.
  4. Hetta upp en stek- eller grillpanna med lite olivolja och stek pilgrimsmusslorna 1 minut per sida. Strö på salt och svartpeppar. Fördela musslorna över moset och ringla lite örtolja runt om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.