Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pilgrimsmusslor med pestodressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att rosta en handfull pinjenötter, ställ åt sidan. Mixa 1 dl olivolja med knappt en 1 dl färskriven parmesanost och det mesta av pinjenötterna (spara några till serveringen). Hacka vitlöksklyftan. Kör allt i en mixer så att det blandas väl. Häll i en näve färsk basilika och fortsätt blanda i mixern. Tillsätt mer olivolja tills du får önskad konsistens, ca 2 dl till är ett riktvärde. Lägg upp Ruccola-salladen på tallrikarna. Tag fram pilgrimsmusslorna, snitta ett "rutmönster" på ena sidan så öppnar sig musslorna på ett vackert sätt. Pensla dom med olivolja, salta och peppra.Grilla hastigt båda sidorna på hög värme. Lägg upp musslorna på ruccolasalladen, strö över resten av pinjenötterna, häll dressingen över och servera genast

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.