Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pincho de pollo - Spanska kycklingspett

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkelt och gott! Äts som tapas med lite sallad och en bit bröd till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg några grillpinnar på ett fat med olja på, för att dom inte ska splittra sig när man trär på köttet.
  2. Marinad: finhacka lök, vitlök och paprika. Blanda allt i en skål tillsammans med oljan, kryddorna och sockret. Mixa ihop allt en med en stavmixer.
  3. Skär kycklingfilén i smala längder och trä den på grillspetten. Lägg spetten i en form och häll över marinaden låt stå och dra i kylskåp minst 2-3 timmar (eller över natten).
  4. Allra godast är att grilla dem men det går även bra att steka dem. Grillas/steks i ca 10 minuter tills dom har fått fin färg och är genomstekta.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Claristar 23 juni 2010

    Den godaste marinaden till kyckling vi någonsin ätit. Toppen gott kommer helt klart göra detta igen. Hade dock i lite mindre socker än vad det står i receptet. Istället för chilipulver hade jag i 2 tsk red curry pasta. Helt klart värt en 5:a.

  • ansod2 9 juni 2012

    Fantastiskt goda grillspett. En 5:a +.

  • pihal 1 juli 2012

    Helt i min smak. 5:a i betyg

  • irrevirre 11 juli 2012

    Riktigt gott! Kommer att vara en favvo i fortsättningen:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.