Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pinjeäppelkaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Ett tidningsrecept, supergod med såväl grädde som vaniljsås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form, ca 23 cm i diameter. Smält smöret, låt svalna lite.
  2. Rör i socker, ägg och mjölet blandat med bakpulver. Bred ut smeten i formen och tryck lätt ner äppelklyftorna. Strö över mandelmassa och pinjenötter.
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Servera med vispad grädde eller vaniljsås

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.