Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pinnbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Bröd att grilla över öppen eld eller som platta kakor på engångsgrill. Kan lätt förberedas innan utflykten. Älskas av stora som små bran.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt margarin och mjölk och arbeta samman till en deg.
  2. Dela degen i 5 bitar och lägg varje bit i en plastpåse.
  3. Väl ute på grillplatsen rullar man degen mellan händerna till 5 stränger. Fäst ena änden på en lång pinne och linda degen runt pinnen i en gles spiral.
  4. Grädda över glöd i 6-8 min. Vrid pinnen så att brödet blir gräddat och får fin färg.
  5. Tips: Rulla dem till smala jämntjocka längder med mjölad hand redan hemma i köket. Svep in längderna i smörpapper och folie och ta med ut på utflykten. Degtbitarna kan också plattas ut till runda kakor som kan grillas över glöd på en engångsgrill.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • wolw 8 november 2013

    Detta recept är helt överlägset de andra "standard" recepten utan fett (jag använder rapsolja) och mjölk och med bara vetemjöl . Kunde inte hitta det senast vi var ut och fiskade och körde det vanliga utan fett och mjölk, inte ens i närheten. Har nu sparat det om jag inte skulle komma ihåg det. Misstänker att grahamsmjölet också spelar roll för smaken så fuska inte med det. Helt übergott lindat på en grillkorv :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.