Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pinnbröd

(4 kommentarer)  
 • Serverar: 10 portioner
 • Tid: 10 minuter
Skriv ut

jätte mysigt till picnic eller att tända en brasa på gården med barnen eller varför inte i braskamin när det e strömavbrott. förbered degen hemma och ta med den i en plastpåse ut i skogen.

Ingredienser

Instruktioner

 1. gör så här: Blanda de torra produkterna. tillsätt vatten och arbeta ihop degen. arbeta ut den till fingertjocka längder. rulla dessa på en bakkäpp eller en pinne från ett träd som är 2 "normaltjocka" fingrar tjock. snurra den sedan över glöden. när du kan dra "bullen" eller "spiraldegen" av käppen eller pinnen utan att degen sitter fast då är den klar.
 2. ät med smör.

Liknande recept

Kommentarer (4)

 • Annafbg 13 mars 2009

  Jag, sonen och hans kompis grillade pinnbröd över eldkorg i trädgården i går när vi eldade ris. Barnen tyckte att det var jättegott och roligt, att det blev snäoväder under tiden var bara ett plus i kanten (för dem...)

 • Farlini 12 april 2009

  Bästa pinnbrödsdegen!! Klar 5a!

 • betsla 27 juni 2010

  Väldigt goda och lättarbetad deg. Men jag tar nog bara 1.5 tsk salt nästa gång, ungarna tyckte att de var lite väl salta...

 • pleta 25 april 2014

  Jag minns när jag gjorde pinnbröd som liten. Det var ofta kladdigt och tog lång tid att bli klart. Denna är lätt att göra och lätt att jobba med. =) Hinner bli klar i mitten innan den förkolnar på utsidan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.